BUCHBAR coffee & books // books & coffee

Actrice Kim Hertogs opent eigen zaak op Antwerpse Zuid

Donderdag 18 september 2014 — Kim Hertogs houdt van de creatieve sfeer van grootsteden als New York of Berlijn. Concept stores zijn er al langer ingeburgerd. BUCHBAR is een conceptbookshop met een select, maar steengoed aanbod boeken, waar je ook rustig een koffie kan slurpen. Antwerps actrice Kim Hertogs combineert er haar twee liefdes: koffie en boeken.

BUCHBAR staat voor authenticiteit

BUCHBAR legt de nadruk op lekkere koffie en een mooie selectie aan minder alledaagse boeken. Je vindt er onder meer bijzondere koffietafelboeken, Kims lievelingsromans én oude klassiekers, zoals werk van de Franse dichter Arthur Rimbaud. Niet meteen ‘hot’ maar te mooi om in een vergeethoekje te laten verdwijnen. Ook theaterboeken en poëzie zal je in de BUCHBAR boekenrekken terugvinden. Zo liet Kim tientallen theaterteksten drukken, die allemaal te koop zijn bij BUCHBAR. De menukaart is minstens even belangrijk als de boeken. Geen onbekenden in het Antwerpse foodiegebeuren zijn Jens Oris van Normocoffeeroasters en Wouter De Bakker van Terrovin. Zij staan in voor topkoffie en zorgvuldig geselecteerde natuurwijnen. Sapjes zijn biologisch of homemade en ook de soepen en taart worden thuis bereid.  Buchbar werkt met seizoens- en streekproducten.

BUCHBAR beleef je

Kim haalde haar inspiratie in Berlijn, vandaar ook de Duitse naam. “Alles is mogelijk in Berlijn. Je vindt er de zotste concepten en combinaties, winkeltjes die je in Antwerpen niet vindt. Ze slagen er ook in om dat betaalbaar te houden, op maat van jonge en creatieve mensen.”

“Je kan Buchbar op verschillende manieren beleven. Je kan er binnenstappen om een koffie te drinken of enkel om een boek te kopen, en in de vooravond kom je gewoon een aperitief drinken. Ideaal voor mensen die naar een verjaardagsfeestje moeten en nog op zoek zijn naar een passend cadeau. Een goed boek werkt altijd.”

Geen oude, stoffige boekenwinkel voor Kim. BUCHBAR heeft  een open, lichte ruimte, met veel wit en natuurlijke materialen. De mooie houtsoorten en de no-nonsense inrichting doen onmiddellijk denken aan Japan en Scandinavië. Het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Kim en meubelontwerper en interieurarchitect Dries Otten.

BUCHBAR inviteert

Mensen die van boeken houden, maar er tegenop zien om zich in de drukte van de boekenbeurs te werpen, kunnen vanaf dit jaar ook terecht bij BUCHBAR, waar een parallel programma zal lopen. Ook worden er regelmatig lezingen gehouden rond verschillende thema’s. Een toneeltekst die integraal wordt voorgelezen door verschillende acteurs of een avond rond koffie: als er een boek over bestaat, is het mogelijk.

BUCHBAR graaft dieper

BUCHBAR staat voor persoonlijkheid. Elke maand vind je er ‘de keuze van’: de lievelingsboeken van een bekend of minder bekend boekenliefhebber. ‘Staff’s-choice’ is de opener van deze reeks. Zo weet je als BUCHBAR bezoeker meteen wie wat graag leest en kan je een woordje uitleg vragen over de lievelingsboeken van de BUCHBAR crew.

Copyright Frederik Vercruysse
Copyright Frederik Vercruysse
Copyright Frederik Vercruysse
Copyright Frederik Vercruysse
Copyright Frederik Vercruysse
Copyright Frederik Vercruysse
Copyright Frederik Vercruysse
Copyright Frederik Vercruysse
Copyright Charlie De Keersmaecker