Compagnie Barbarie speelt 'Wa Wilder Man'

Een maskerade over de vrees voor een ander

Tuesday, February 2, 2016 — Compagnie Barbarie & Villanella presenteren hun nieuwe kindervoorstelling 'Wa Wilder Man', die inspeelt op de actualiteit waarbij ‘de ander’ aan onze grenzen klopt om binnen te raken. Ook al is de maatschappelijke context voor vierjarigen en vaak nog onbekende realiteit, de barbaries zien het als hun missie om de clichés en de angst voor alles wat vreemd is zo vroeg mogelijk te doorprikken. 'Wa Wilder Man' gaat in première op vrijdag 12 februari in DE Studio in Antwerpen. Nadien gaat de voorstelling op tournee doorheen Vlaanderen.

Met ‘Wa Wilder Man’ maakt compagnie barbarie een voorstelling die zich richt op de allerkleinsten uit onze samenleving, iedereen die ouder is dan vier mag binnen.

In ‘Wa Wilder Man’ hebben we het over de vrees voor ‘de ander’. De figuren op de scene kijken het publiek met grote en bange ogen aan. Wie zijn ‘zij’ die daar in de zaal zitten? Ze zijn in elk geval vreemd. Onbekend. Beangstigend.... En klein. Wat is er zo vreemd aan die vreemden? Zo anders aan die anderen? En hoe lang blijft dat ‘raar’ of ‘gek’? Worden die anderen een deel van het bekende als ze maar lang genoeg blijven?

Om zich te beschermen tegen deze vreemde indringers zetten de figuren op scene maskers op, vermommen ze zich, doen ze zich sterker voor dan ze zijn en vallen ze hopeloos door de mand.

Deze voorstelling speelt in op de actualiteit waarbij ‘de ander’ aan onze grenzen klopt om binnen te raken. Ook al is de maatschappelijke context voor vierjarigen en vaak nog onbekende realiteit, de barbaries zien het als hun missie om de clichés en de angst voor alles wat vreemd is zo vroeg mogelijk te doorprikken.

Check hier de volledige speellijst

Wij zijn van hier. Want dit is hier. Dit is ons.
Van ons.

Van ons is hier
En jullie, jullie zijn van daar
En daar is niet hier
En kan nooit hier zijn
En zal dat ook nooit worden. Daar moet daar blijven
En hier blijft hier zoals het was

Fragment uit Wa Wilder Man


Van en met: Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel

Productie: Compagnie Barbarie & Villanella