Cuichine opent Bar Chine

Een 'new style' Chinese bar in de Antwerpse Zurenborg wijk

Monday, December 8, 2014 — Het Antwerpse restaurant Cuichine, opent met Bar Chine haar tweede zaak in Antwerpen. Cuichine dat bekend staat als een 'new style' Chinees restaurant, luidde een nieuwe generatie van Oosterse restaurants in. Het brengt een nieuwe visie op de oosterse keuken, met kraakverse producten en een uitgekiende wijnkaart. Bij haar zusje Bar Chine kan je terecht voor een uitgebreidere selectie aan oa wijnen, gastronomische bieren, saké's en oosters getinte cocktails, in combinatie met een verrassende selectie aan kleinere Aziatische gerechten en fingerfood. Bar Chine vind je net achter het hoekje van Cuichine, op de Draakplaats in de Antwerpse wijk Zurenborg.

Met haar sfeervolle lampionnen, elf meter lange eettoog, lage zitbanken en gezellige tafeltjes, nodigt Bar Chine je uit om vanaf 's middag tot de latere uurtjes te ongedwongen te genieten. Je kan er gezellig aperitieven, natafelen, of gewoon de hele avond blijven proeven. Noem het gerust de Chinese versie van de Spaanse taperia,  of Japanse izakaya: een bar waar de drankjes vergezeld gaan van kleine smaakvolle gerechtjes. Bar Chine 'specials' zijn bijvoorbeeld een 'kimchi dog' met varkensworst, kimchi en chilimayo, 'pork puffs' met geroosterd varkensvlees en de 'toast chinois' met garnalengehakt, sesam en chilisaus. In samenwerking met cocktailbar SIPS hebben de drie zaakvoerders van Bar Chine bovendien 3 Oosterse cocktails ontworpen: de 'blushing dragon', de 'almond wasabi sour' en de 'spicy dragon'.

Die drie zaakvoerders zijn Chuck Tang, Szelim Man en Dae Hwan Hertoghs. Drie jonge dertigers en jeugdvrienden, opgegroeid in België, met stevige Aziatische roots. Chuck en Szelim, die allebei opgroeiden in de tradioneel Chinese restaurants van hun ouders, gingen 4 jaar geleden al samen hun Cuichine avontuur aan. Chuck is er hoofdkok, Szelim staat meer in voor de wijnen en regelt het zakelijke. Voor Bar Chine haalden de twee Dae Hwan Hertoghs er nog bij, eerder al zaalverantwoordelijke in Cuichine. Dae Hwan zorgt met zijn Koreaanse roots dan weer voor nieuwe inspiratie met bijvoorbeeld de overheerlijke 'kimchi dog'.

Cuichine kreeg al vele eervolle vermeldingen in onder andere Gault&Millau, De Standaard Magazine met een maximum van '4 bordjes' (Bruno Van Spauwen), Knack Weekend (Pieter Van Doveren) en dM City (Zone 03). Het werd verkozen tot 'Beste uitheemse restaurant 2013' op de Weekend Knack & Le Vif Food Awards en werd al meermaals opgenomen in de Bib Gourmand van Michelin.

Bar Chine
maandag/woensdag/donderdag/vrijdag/zondag
van 12u tot 15u en van 17u tot ...
zaterdag van 17u tot ...
dinsdag gesloten

Draakplaats 3, 2018 Antwerpen

© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter