DE BEELDEN: valerie_objects palmt 'The Apartment' van Graanmarkt 13 in

Vrijdag 13 mei 2016 — Vanaf vrijdag 13 tot en met zaterdag 28 mei stelt Graanmarkt 13 voor het eerst haar luxueuze verblijfplaats 'The Apartment' open. Het Belgische design label valerie_objects richt het dakappartement gedurende twee weken in, met twee verschillende projecten. De ontwerpen van Belgisch design duo Mulller Van Severen voor valerie_objects, én twee ontwerpen uit 'The Cutlery Project', waarvoor verschillende internationale ontwerpers een set bestek ontwierpen voor het label.

OVER VALERIE_OBJECTS

Het nieuwe designlabel valerie_objects is een initiatief van Axel Van Den Bossche, Frank Lambert en art director Veerle Wenes (Valerie Traan Gallery). De combinatie van hun eigen professionele en persoonlijke voorkeur voor wat goed en mooi is en van hun wil om stukken van ontwerpers en kunstenaars naar de juiste doelgroepen te communiceren heeft geleid tot het splinternieuwe designlabel valerie_objects.

Het label is gebaseerd in Antwerpen en creëert zijn collectie door samen te werken met ontwerpers, architecten en kunstenaars. Het is de bedoeling om de werken van deze creatieve geesten te vertalen naar tastbare objecten. De nadruk zal altijd liggen op authentieke bedenkers, op stukken waar zorgvuldig over nagedacht werd en die ontworpen en vervaardigd werden door intelligente handen. Valerie_objects gaat actief op zoek naar die objecten die al bestaan, maar die het daglicht nog niet zagen.

OVER MULLER VAN SEVEREN

In 2011 maakten fotografe Fien Muller en beeldhouwer Hannes Van Severen hun debuut als designduo in de Galerie Valerie Traan. Wat oorspronkelijk misschien niet meer was dan een aangename afleiding voor de beide visuele kunstenaars binnen de grenszone tussen kunst en design kreeg al snel een nieuwe dimensie. Hun gezamenlijk meubelproject trok zo goed als onmiddellijk internationale aandacht en hun meubelsculpturen zijn te bewonderen in vooraanstaande galerijen en musea in België, maar ook in Londen, Berlijn, Milaan, Kopenhagen, Parijs en New York.

Muller Van Severen is het eerste kunstenaarsduo dat werkt voor valerie_objects. Er werd al een ruime selectie van hun werk verzameld en die is nu wereldwijd beschikbaar.

OVER THE CUTLERY PROJECT

Een bestekcollectie van de hand van internationale ontwerpers: Jinhyun Jeon (KR/NL), Muller Van Severen (B), Maarten Baas (NL), Studio Simple (B/NL), Koichi Futatsumata (JPN) en Studio Wieki Somers (NL). Eigenlijk creëerden ze allemaal hetzelfde: een set instrumenten om mee te eten (prototypes). Lepels, vorken en messen. Het resultaat bestaat uit zes verrassende en bijzondere luxueuze sets bestek die ogen, handen en mond verwennen.

De ontwerpen van Maarten Baas en Koichi Futatsumata zullen te koop zijn bij Graanmarkt 13.

OVER GRAANMARKT 13

Graanmarkt 13 is een bijzonder huis, waar elke verdieping een verhaal vertelt. Je kan er kleding kopen, van toonaangevende designers zelfs, maar de plek nodigt uit om net iets verder te komen dan de paskamer. Graanmarkt 13 is vooral een huis met een ziel.

Beneden huist het gerenommeerde restaurant 'Graanmarkt 13' van chef kok Seppe Nobels. Op het gelijkvloers is er de high end Graanmarkt 13 store met mode van toonaangevende designers en opmerkelijke design- en interieurobjecten. De galerie op de eerste verdieping toont op regelmatige basis nieuw werk van jong modetalent en interessante binnen- en buitenlandse kunstenaars. De bovenste twee verdiepingen huisvesten 'The Apartment', een luxueuze verblijfplaats in het hart van Antwerpen. Het geheel is een architecturale parel van de hand van Vincent Van Duysen.

Graanmarkt 13 is een project van Ilse Cornelissens en Tim Van Geloven. Naast architect Vincent Van Duysen, schaarden ook Base Design, scenograaf en art director Bob Verhelst en chef Seppe Nobels zich achter het project.
 

Contacteer lies@vonyellow.be voor meer informatie, beeldmateriaal of voor een interview.

© Iphygenia Dubois
© Iphygenia Dubois
© Koen De Waal
© Koen De Waal
© Koen De Waal
© Koen De Waal