'East meets West' in nieuw Antwerps restaurant Jinza

'East meets West' in nieuw Antwerps restaurant Jinza

Dinsdag 23 mei 2017 — De Antwerpse wijk Zurenborg heeft er een nieuw Aziatisch topadres bij: Jinza. Jinza is een zusje van het gerenommeerde Chinese restaurant Cuichine en brengt een verfijnde 'East meets West' keuken, onder leiding van twee jonge chefs: de Belgische Arun Wytynck en de Chinese Cheun "Jin" Man. Een combinatie die zorgt voor een unieke keukenstijl. Het gezellige Jinza interieur van i.s.m. architecten nodigt uit om lang te tafelen en te genieten van de kraakverse Frans-Aziatische gerechten.

JINZA MENU

Verwacht je bij Jinza aan een goed uitgebalanceerde, kleine kaart die om de 6 weken verandert. Zo kan het het keukenteam steeds met de beste, kraakverse topproducten van het moment werken. Een signature dish om naar uit te kijken is hun bereiding van het befaamde Wagyu-rundsvlees. Maar ook voor heerlijke visgerechten -altijd met een aziatische touch- moet je bij Jinza zijn. De gerechten worden afgewerkt met verse kruiden uit de eigen kruidentuin op het dak, en gaan steeds begeleid van de beste wijnen, zorgvuldig geselecteerd door wijnkenner en -liefhebber Szelim Man. Je eet bij Jinza een 2-gangen lunchmenu voor 27 euro. Het allereerste Jinza menu download je onderaan dit bericht. 

Bij het aperitief kan je kiezen uit enkele 'sharing plates' zoals de tartaar van zalm met kroepoek en wasabi, oesters met shiso en rammenas of een bun met pekingeend en komkommer. Om te starten enkele voorgerechten waaronder een ceviche van makreel met radijs, dashi en miso of gelakt buikspek met aubergine, romanesco en cashewnoten. Ook nog een frisse vegetarische optie met komkommer, radijs en venkel afgewerkt met shiso. Bij de hoofdgerechten een verse dorade met savooi, linzen en venkel in een thaise bouillon of kwartel met aardpeer, lotus, soba noodles en zwarte sojabonen, en zoals reeds vermeld het befaamde waguy-rundsvlees op de Jinza-wijze. Of tofu met paksoi, linzen, lotus en miso voor wie graag een vegetarisch gerecht lust. Als nagerecht enkele spannende opties als chocolade met matcha, ananas en koffie of rabarber met rozenbottel en mascarpone. Maar ook klassiekers als de kazen van Van Tricht en een mooie dessertwijn. Dit menu verandert om de 6 weken.

2 CHEFS, 1 UNIEKE KEUKEN

Onder leiding van chef Arun Wytynck en chef Cheun "Jin" Man zal een jong en creatief keukenteam een uitdagende East meets West fusionkeuken serveren. Dit jong keukengeweld werd opgeleid in de Franse keuken, maar zal bij Jinza een originele oosterse touch geven aan de gerechten.

Arun Wytynck deed in het verleden ervaring op bij zaken als Sir Anthony Van Dyck, 't Zilte en Le Zoute Zoen in Antwerpen, en bij De Librije in Zwolle. Cheun Man is de jongere broer van Jinza zaakvoerder Szelim Man, en ook hij leerde het vak in zaken als 't Zilte en Le Zoute Zoen in Antwerpen, maar ook bij Cuichine, The Jane en niet te vergeten in de keuken van zijn vader, een begenadigd Chinese kok op pensioen.

Arun en Cheun zijn geen vreemden voor elkaar. Arun wierf Cheun nog aan bij restaurant Condacum in Kontich waar ze voor het eerst samen in de potten roerden. De twee deelden een passie voor de Oosterse keuken en gingen samen op vakantie naar Hong Kong om er inspiratie op te doen. Ze kruisten elkaar opnieuw in de keuken van Le Zoute Zoen en beginnen nu samen aan een volledig nieuw verhaal met Jinza.

JINZA TEAM

Naast chefs Arun en Cheun zitten achter Jinza nog Szelim Man en Dae Hwan Hertoghs. Twee jeugdvrienden met stevige Aziatische roots. Szelim -de oudere broer van chef Cheun- en Dae Hwan gingen 6 jaar geleden al samen hun Cuichine avontuur aan. Szelim staat er in voor de wijnen en het zakelijke. Dae Hwan Hertoghs was eerder al zaalverantwoordelijke in Cuichine en leidt nu ook het Jinza zaalteam.

INTERIEUR DOOR I.S.M. ARCHITECTEN

Het interieur van Jinza is van de hand van i.s.m. architecten, wat staat voor 'in samenwerking met' architecten. Het Antwerpse bureau onder leiding van Koen Pauwels en Wim Van Der Vurst gaat voor een warm en sfeervol interieur dat uitnodigt om uren te blijven tafelen. Ook in het interieur voel je de 'East meets West'-aanpak: een hedendaagse, nachtblauwe setting met Aziatische accenten zoals de lampions en de typische gelukskatjes: de blikvangers van het nieuwe interieur. Het grote donkere barmeubel, de gestoffeerde zitbanken, nachtblauwe comfortabele stoelen, donkerblauwe tafelbladen bekleed met desktop lino,...: een geheel dat warm en intiem aanvoelt.

i.s.m architecten zijn geen nieuwelingen in het ontwerpen van horeca-interieurs. In het Antwerpse zorgden zij al voor de interieurs van succesvolle zaken als Vitrin, Revista, Walvis, Gitanes, Yam Thai, en de vernieuwde cafés van het fotomuseum (Pixel) en de Arenberg in Antwerpen.

EXTERIEUR

Jinza is gezegend met een groot en zonnig terras op de gezellige draakplaats.

_________

Jinza
Draakplaats 3
2018 Antwerpen

dinsdag/woensdag/donderdag/vrijdag
van 12u tot 14u en van 18u tot 22u
zaterdag van 18u tot 22u
gesloten op zondag en maandag

________

Cuichine kreeg al vele eervolle vermeldingen in onder andere Gault&Millau, De Standaard Magazine met een maximum van '4 bordjes' (Bruno Van Spauwen), Knack Weekend (Pieter Van Doveren) en Goesting Magazine. Het werd verkozen tot 'Beste uitheemse restaurant 2013' op de Weekend Knack & Le Vif Food Awards en wordt aanbevolen in de Michelingids.

 

© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
© Hung Tran
Lies Vangeel PR & Communications at VonYellow