Exclusief bij Graanmarkt 13 I Haeckels

Exclusief bij Graanmarkt 13 I Haeckels

Dinsdag 28 februari 2017 — Graanmarkt 13 is het verhaal van Tim Van Geloven en Ilse Cornelissens. Een superpersoonlijk verhaal over een zoektocht naar bijzondere producten en diensten van boeiende designers en makers. Tim en Ilse steunen ontwerpers die hun producten op een duurzame en kwalitatieve manier tot stand brengen. Tijdens een van hun zoektochten kwamen ze in aanraking met het Britse skin care merk Haeckels. Oprichter Dom Bridges zet het erfgoed van de kustlijn van Margate om tot natuurlijke en unieke producten die met liefde gemaakt worden. In België wordt Haeckels exclusief bij Graanmarkt 13 verkocht.

___________________________________________________________________________________________________________

MARGATE

Met een achtergrond als filmmaker, vrijwillig strandopzichter en kust liefhebber zag Dom Bridges met lede ogen aan hoe vele beauty bedrijven op grote schaal produceren, zonder enige vorm van liefde. Dit motiveerde hem om in 2012 het roer om te gooien en -op aanraden van zijn vrouw- de handen uit de mouwen te steken. Het begin van Haeckels was een feit. Vernoemd naar de inspirerende botanische tekeningen van de gerenommeerde Ernest Haeckels en met natuurlijke, eenvoudige en handgemaakte producten als draagvlak. 

Bovenop Cliff Terrace van de kustlijn van Margate bevindt zich het Haeckels lab. Wat oorspronkelijk begon met experimenteren in zijn keuken, evolueerde naar een professioneel lab waar een team in staat is om handgemaakte formules te bedenken en te perfectioneren. Het Britse merk is verantwoordelijk voor het onderhoud van de kustlijn waardoor ze de beste kwaliteit kunnen garanderen. Ze hebben hun eigen soort boerderij, zowel boven als onder water. Ze destilleren enkel lokale en plantaardige ingrediënten met de beste antioxidanten, zoals zeewier.

De filosofie achter het merk is duidelijk: Haeckels gebruikt enkel ingrediënten die rechtstreeks in contact staan met de kuststreek Margate. De elementen worden niet synthetisch vervaardigd, maar halen net hun luxe uit hun natuurlijke afkomst. Dom en rechterhand Alex Verier houden van de oceaan en alles wat zich in en rond het water afspeelt.

ZEEWIER LICENTIE

Zeewier vormt de basis van elk Haeckels product. Haeckels bezit een van de twee licenties in Engeland om zeewier te oogsten, waardoor ze handmatig de beste stukken zeewier kunnen selecteren. Deze basisformules worden aangevuld met andere natuurlijke elementen uit de streek, zoals kruiden en bloemen. De producten volgen het principe van Thalassotherapy dat centraal staat in de Haeckelsfilosofie. Zeewier, zeewater en andere zee-elementen zijn cruciaal. De Haeckels lijn bestaat uit gezicht-, lichaam- en haar producten, parfums, geuren, verschillende thee soorten en accessoires.

Enkele favorieten:

  • De Seaweed & Geranium Hand Balm is een samensmelting van geurige bloemen met natuurlijke olieën. De antioxidanten zijn rijk aan extracten van zeewier en genarium. Goed voor dagelijks gebruik.
  • De Exfoliating Seaweed Block, een lichtschuimende zeep op basis van korianderzaadjes, zeewier en aloe vera.
  • De Cliff Breeze Candle. Haeckels heeft een aromatische momentopname gecreëerd: een mix van de zeegolven, de zandstranden en omliggende kliffen. Deze kaars brengt de oceaan dichter dan ooit tevoren. 

___________________________________________________________________________________________________________

Haeckels wordt in België exclusief bij Graanmarkt 13 verkocht.

Contacteer sayrade@vonyellow.be voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen.

Dom Bridges and Alex Verier
Haeckels seaweed
Heackels incense
Seaweed / Fennel Hand Cleanser
Seaweed / Seabuckthorn Facial Cleanser
Seaweed / Geranium Hand Balm
Seaweed / Sea Lavender Lip Balm
Chalk Room Diffuser
Haeckels
Eau De Parfum / GPS 19’ 51”E
Haeckels candle
Haeckels Gift box
Haeckels Lip & Hand Balm
Seaweed Facial Masque
Seaweed / Sea Lavender Lip Balm
Haeckels tea
Seaweed / Seabuckthorn Facial Cleanser
Haeckels facial
Cliff Breeze Candle
Seaweed / Sea Lavender Lip Balm - €20
Seaweed / Geranium Hand Balm - €25
Caffeine Free Seaweed Tea - €15
Seaweed / Fennel Hand Cleanser - €33
Exfoliating Seaweed Block - €12.50
Lemon Balm / Incense - €22
Seaweed / Walnut Facial Exfoliant
Cliff Breeze Candle - €20
Apple Wood / Raw Incense - €24