Graanmarkt 13 brengt nieuw kookboek uit

Graanmarkt 13 brengt nieuw kookboek uit

Greens that taste like friendship I 52 weken, 104 gerechten, 1 chef: Seppe Nobels

Donderdag 29 september 2016 — In zijn eerste kookboek, Vegetables that sparkle the conversation - dat inmiddels verkrijgbaar is in binnen- en buitenland - bewees Seppe Nobels dat hij een groentekok in hart en nieren is. In dit boek gaat hij nog een stap verder. De chef, die bij de top 25 van Beste Groentechefs ter Wereld hoort, selecteerde 52 groenten, één voor elke week, die telkens op twee originele manieren worden bereid. Dat levert 104 unieke, schitterende recepten op die voor iedereen toegankelijk zijn. Vanaf 4 oktober in de boekenhandel en bij Graanmarkt 13.

 

Greens that taste like friendship
52 weken, 104 gerechten, 1 chef: Seppe Nobels

Als chef van Restaurant Graanmarkt 13 vertrekt Seppe Nobels vanuit groenten en bouwt er dan een gerecht rond. Vis of vlees worden pas toegevoegd als ze een meerwaarde betekenen. De schalen met groenten worden in het midden van de tafel gezet, zodat alle gasten met elkaar kunnen of mogen delen.

Voor Seppe is delen met elkaar heel belangrijk. Alle recepten zijn origineel en verrassend, maar nooit ingewikkeld. Ze werden zo gerangschikt dat je in elk seizoen kookt met de groenten die op dat moment op hun best zijn, en Seppe vertelt erbij waarom hij van een bepaalde groente of bereidingswijze houdt. Je komt ook meer te weten over Graanmarkt 13, een bijzondere plek die naast een restaurant ook een stijlvolle boetiek met mode  en design is én een uniek appartement waar je kunt overnachten.

Dit boek is meer dan een kookboek. Het is een boek met een ziel, die zichtbaar wordt gemaakt in de fotografie van Heikki Verdurme en de seizoensgebonden aquarellen van kunstschilder Ysbrant van Wijngaarden.

Over het boek

Greens that taste like friendship is een must­have voor iedereen die van groenten houdt. In zijn tweede boek deelt Seppe Nobels 104 recepten met seizoensgroenten van hier, makkelijk en lekker, maar op een manier zoals je ze nog nooit geproefd hebt.

Gefermenteerde rode kool, gelakte kropsla, gepekelde champignons, een slaatje van spruiten, een humus van pompoen, een tagliatelle van rauwe asperges... allemaal even haalbaar als creatief. Groenten krijgen deze keer de exclusieve hoofdrol in het nieuwe boek van chef Seppe Nobels. Voor elke week van het jaar selecteert hij 1 seizoensgroente, die hij je met 2 eenvoudige recepten op een heel nieuwe manier leert ontdekken en proeven. Geen bloemkool in bechamelsaus meer, maar rauwe couscous van bloemkool of bloemkool gegrild op de barbecue. Een kookboek dat je het hele jaar door inspireert om de meest originele groentenschotels op tafel te zetten.

Technische info

EAN 9789401438476
Beschikbaar: In productie
Formaat: 20cm x 28cm
Verschijningsdatum: 04/10/2016
Afwerking: Gebonden met stofomslag
Aantal pagina's: 256
NUR Omschrijving: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Prijs: 34,99 euro

Over Seppe Nobels

Seppe Nobels werd in 2015 verkozen tot Beste Groentenkok van Vlaanderen. Hij is de voorloper van de nieuwe Vlaamse culinaire wave die urban farming combineert met biologische terroirproducten. Zijn restaurant Graanmarkt 13 is befaamd voor zijn inventieve en gezonde gerechten en is intussen door Gault&Millau uitgeroepen als 1 van de 25 beste groentenrestaurants van de wereld.

Contacteer lies@vonyellow.be voor een recensie-exemplaar, een interview of meer informatie en beeldmateriaal.

© Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
Packshot
Cover