Graanmarkt 13 lanceert m2 tuintjes

Graanmarkt 13 lanceert m2 tuintjes

Woensdag 21 maart 2018 — Graanmarkt 13 is een bijzonder huis in Antwerpen, waar elke verdieping een ander verhaal vertelt, van het restaurant en de winkel tot het gastenverblijf en de daktuin. Geïnspireerd door haar eigen dak- en kruidentuin, lanceert Graanmarkt 13 een nieuwe collectie botanische producten. Alle producten worden gecreëerd in het Graanmarkt 13-lab, samen met chef-kok Seppe Nobels, de Britse ‘Perfumer H’, de beroemde kaarsenmakers van Cire Trudon en Sanguisorba's herborist Bart Belmans. Van een betoverend eerste parfum en kruidige siropen tot geurkaarsen en zadenmixen voor je eigen tuin. Die laatste liggen vanaf vandaag -niet toevallig de start van de lente- in de winkel.

_______________________________________________________________________________________________________

DE DAKTUIN

Graanmarkt 13 is voortdurend op zoek naar duurzame productiemethoden. Chef Seppe Nobels verbindt zich ertoe met zo lokaal mogelijke producten te werken. Vanuit deze gedachte is de daktuin ontstaan, in samenwerking met kwekerij Sanguisorba's herborist Bart Belmans. Het hele jaar door haalt Graanmarkt 13 er zijn groenten, honing, meer dan honderd soorten kruiden én een frisse tuinbries. Biologisch tuinieren staat centraal, er wordt zo weinig mogelijk van buitenaf ingegrepen. De weelderige oase in de stad is ook een inspiratie om te experimenteren met kleuren en smaken, van doordeweeks tot ongewoon, met als resultaat pure producten van de beste kwaliteit.

DE ZADEN

Graanmarkt 13 chef Seppe Nobels en Sanguisorba herborist Bart Belmans selecteerden een aantal zaden die schoonheid en smaak toevoegen aan je gerechten. Samen creëerden ze een totaal van drie verschillende zadenmixen.

  • "After School Learning": Kinderen worden getriggerd om gezond te eten wanneer ze het zelf kunnen oogsten. De ervaring om zelf te zaaien, te verzorgen en te plukken maakt hen helemaal gek van groenten. De mix is makkelijk en leuk om te onderhouden, customised voor de kleine handjes. De mix bevat kleurrijke wortelsoorten (alle kleuren behalve oranje), een baby versie van sla en een familie knapperige radijsjes in wonderlijke vormen.
  • "Bee & Butterfly Buffet": Transformeer je huis in een bloeiend wonderland met deze eetbare bloemenmix. Blauwe bernagiebloemen passen goed bij komkommer, terwijl de geel-oranje bloemen en jonge blaadjes van de akkergoudsbloem een frisse citrustoets brengen. Het felgele zusje, de gewone goudsbloem, gaat perfect samen met zonnebloemolie. Al deze bloemen in de tuin dragen ook zorg voor de bijenpopulatie. Een wereld zonder bijen is een wereld zonder ons. Vergeet dus niet de kleine werksters even te begroeten alvorens je ’s morgens naar het werk vertrekt.
  • "Cultivated Wilderness": Een knapperige, sprankelende en peperige zaadmix voor wie graag iets nieuws proeft. Chef Seppe en herborist Bart creëerden een fijne mix van jonge groene blaadjes met krachtige smaken die een extra punch aan je gerechten geeft. Bereid je voor op een smaakexplosie. 

De zadenmixen zijn verkrijgbaar in de winkel en op de webshop vanaf 21 maart, aan 30 euro per doosje van drie.

_______________________________________________________________________________________________________

OVER GRAANMARKT 13

Graanmarkt 13 is een bijzonder huis in Antwerpen, waarvan elke verdieping een ander verhaal vertelt. In één armzwaai biedt deze plek je een winkel, een restaurant, en een gastenverblijf. Het is een crossover adres vol verrassingen, waar een losse en vriendelijke sfeer hangt. Van zodra je er binnenstapt, ben je meer gast dan klant.

Graanmarkt 13 is het wonderland van bezielers Tim Van Geloven en Ilse Cornelissens. Ze zijn het brein en buikgevoel achter alles wat er in Graanmarkt 13 gebeurt. Tim en Ilse geloven in de dingen een beetje anders doen. Hun gastvrije inspiratie-oase is een verlengstuk van hun eigen manier van wonen en leven. Een microkosmos die weergeeft hoe ze de wereld ervaren. Een afspiegeling van alles waar ze voor staan, van een onafhankelijk gevoel voor mooie dingen tot een affiniteit met vakmanschap en duurzaamheid. Tim en Ilse willen hun gasten in contact brengen met alles waar ze zelf van houden.

Graanmarkt 13 verkoopt geen trends, maar mode en verzamel- objecten die een leven lang meegaan. De winkel, die zich uitstrekt over twee - soms drie - verdiepingen, verenigt zowel grote mode-, design- en beautymerken als hun avant-garde tegenhangers. Het aanbod varieert regelmatig en bevat labels zoals Lemaire, Sofie D’hoore, Haeckels, Santa Maria Novella, Lobmeyr en Susanne Kaufmann. Tim en Ilse zoeken en selecteren alles zelf. Alles wat je in Graanmarkt 13 ziet, is door hun handen gegaan. Ze kennen het verhaal achter elk object, en zullen het je graag vertellen.

_______________________________________________________________________________________________________

Contacteer lies@vonyellow.be voor meer informatie, beeldmateriaal en/of een interview met Graanmarkt 13-oprichters Tim & Ilse.

 

© Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse
© Heikki Verdurme