ILA Foundation en Claudio Cassano maken 'Monsters Models' voor het goede doel

ILA Foundation en Claudio Cassano maken 'Monsters Models' voor het goede doel

Een educatief kunstproject bij FOMU Antwerpen

Maandag 11 september 2017 — ILA Foundation - de non-profit organisatie van fotoagentschap Initials LA - stelt voor: Monsters Models, een educatief kunstproject voor kinderen, opgericht door de Italiaanse kunstenaar Claudio Cassano. Centraal in het concept staat de ontwikkeling van vrije creativiteit bij jonge kinderen. Initials LA en Cassano organiseerden een workshop waarbij kinderen hun fantasie loslieten op een selectie van beelden van Initials LA fotografen, en zo de modellen transformeerden tot 'Monsters Models'. De werken worden tentoongesteld en verkocht bij FOMU in Antwerpen op donderdag 12 oktober. De inkomsten gaan naar de vzw Kindergeluk.

___________________________________________________________________________________________________________

Claudio Cassano en ILA Foundation, een VZW van fotoagentschap Initials LA, nodigden een groep jonge kinderen (3 tot 9 jaar) uit voor een educatieve tekenworkshop in het Fotomuseum in Antwerpen. Ze lieten hen verschillende beelden van Initials LA fotografen herwerken waardoor schattige, mooie of juist angstaanjagende Monster Models gecreëerd werden. Het idee achter dit mooie initiatief is het stimuleren en aanmoedigen van de vrije creativiteit bij kinderen.

Kinderen worden voortdurend omringd door modebeelden. Ook al is deze wereld ver verwijderd van hun dagelijkse realiteit, toch mogen we de impact ervan niet onderschatten. Claudio wil deze modebeelden op een positieve manier gebruiken. Kinderen percipiëren modellen immers anders dan volwassenen. Voor kinderen zijn modellen als sprookjesfiguren: mooie prinsen en prinsessen. Tegelijkertijd stimuleren de kleuren en patronen van de kledij, de felle make up en de achtergrond hun visuele interesse.

Een selectie van 10 beelden wordt op donderdag 12 oktober 2017 vanaf 17 uur voorgesteld bij FOMU Antwerpen. De prints worden verkocht in een oplage van 8 stuks (afmeting 50 x 70 cm, prijs vanaf 250 euro). Alle werken van de 70 kinderen die deelnamen aan de workshop worden gebundeld in een mooi Monsters Models magazine (prijs vanaf 15 euro). De opbrengst wordt integraal geschonken aan de Koninklijke Vereniging Kindergeluk, een vzw die kinderen en jongeren die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij nieuwe kansen wil geven of alvast 'een beetje' geluk brengen.

___________________________________________________________________________________________________________

OVER CLAUDIO CASSANO

Claudio Cassano (°1974) is een van oorsprong Italiaanse kunstenaar. Hij groeide op in Parijs, studeerde kunstgeschiedenis in Italië en reist de wereld rond voor zijn projecten. Zijn werk omvat de disciplines fotografie, schilderkunst en illustratie en komt vaak in aanraking met mode.

Zijn beelden werden gepubliceerd in magazines als Vogue, Nylon, Dazed & Confused and Repubblica Style en hij creëerde visuals voor merken als Nike, Diesel, Ray Ban en Fiat.

OVER ILA FOUNDATION

ILA Foundation is een VZW van fotoagentschap Initials LA. Met ILA Foundation wil Initials LA de wereld 'iets' teruggeven en beoogt het een cultureel draagvlak te bieden aan fotografie.

Initials LA is een fotoagentschap en fotoproductiehuis, gevestigd in Antwerpen en Amsterdam. Het agentschap staat bekend om het ondersteunen van zowel gevestigde fotografen als nieuwe talenten, en voor haar expertise in het organiseren van fotoproducties.

Initials LA vertegenwoordigt topfotografen in elk vakgebied van de fotografie. Mode, reclame, portretten, stillevens, beauty, interieur of food: iedere fotograaf heeft zijn eigen unieke stijl en expertise.

___________________________________________________________________________________________________________

Contacteer lies@vonyellow.be voor meer informatie, beeldmateriaal of een interview.

Oscar Louwagie (11 jaar)<br/>© Zeb Daemen
Oscar Van Damme (6 jaar)<br/>© Maroesjka Lavigne
Maurits Vercruysse (9 jaar)<br/>© Mous Lamrabat
Oscar Louwagie ( 11 jaar)<br/>© Martin Sweers
Lone Eeraerts ( 4 jaar)<br/>© Bob Jeusette
© Zeb Daemen
© Maroesjka Lavigne
Lies Vangeel PR & Communications at VonYellow