Jasper Krabbé stelt tentoon bij Graanmarkt 13

Dinsdag 26 mei 2015 — Beeldend kunstenaar, fotograaf en schilder Jasper Krabbé stelt tentoon in de galerie van Graanmarkt 13, Antwerpen. Vanaf 13 juni kan je er terecht voor de tentoonstelling 'Summer Is Full Of Hope', een selectie van beschilderde foto's uit Krabbé's persoonlijke archief.

Summer Is Full Of Hope
Jasper Krabbé paints photography

De kunstwerken omvatten bewerkte foto's met verf, teksten en andere voorwerpen uit Krabbé's eigen studio. Op die manier geeft hij letterlijk en figuurlijk extra gelaagdheid aan zijn eigen persoonlijke beelden. Thema's als dromen, vergankelijkheid en poëzie zijn het uitgangspunt van de tentoonstelling. Al het werk van Krabbé weerspiegelt herinneringen aan plekken, gebeurtenissen en personen. Niet als simpele, heldere beelden, maar op een manier waarop herinneringen meestal verschijnen: verstoord door andere beelden, incompleet, zonder logica en zelden eenduidig.

In zijn schilderijen maakt hij gebruik van allerlei materialen, die hij tijdens het creatieve proces tegen komt. Van enveloppen en pakpapier tot losse pagina’s uit boeken en encyclopedieën. Op deze manier verwerkt Krabbé de originele functie van materialen met zijn eigen beelden, die hij de afgelopen 15 jaar verzamelde.
 

Praktisch

De expo loopt van zaterdag 13 juni tot en met zaterdag 4 juli in de galerie van Graanmarkt 13. Je kan er terecht van maandag tot zaterdag, van 10u30 tot 18u30.

De werken worden verkocht tijdens de expo.


OVER Jasper Krabbé

Jasper Krabbé (Amsterdam, 1970) is beeldend kunstenaar. Hij studeerde in 1992 cum laude af aan de Rietveld Academie. In de jaren '80 maakte hij deel uit van het eerste street art collectief in Nederland USA (United Street Artists). Krabbé schildert, tekent, maakt grafisch werk en exposeert wereldwijd. Daarnaast is hij onder meer medepresentator van ArtMen, een kunst-programma van de Avro. Hij heeft een maandelijkse kunstcolumn in Harper’s Bazaar en schuift geregeld aan bij het tv-programma ‘De Wereld Draait Door’. Onlangs verscheen zijn boek ‘Atelier Krabbé - over kunst kijken en maken’.

Jasper maakt deel uit van de bekende Krabbé-familie. Na zijn overgrootvader Hendrik Maarten Krabbé, zijn grootvader Maarten Krabbé en vader (tevens bekend acteur en regisseur) Jeroen Krabbé, is hij al de vierde generatie schilder.


OVER Graanmarkt 13

Graanmarkt 13 is een bijzonder huis, waar elke verdieping een verhaal vertelt. Je kan er kleren kopen, van toonaangevende designers zelfs, maar de plek nodigt uit om net iets verder te komen dan de paskamer. Graanmarkt 13 is vooral een huis met een ziel.

Beneden huist het gerenommeerde restaurant 'Graanmarkt 13' van chef kok Seppe Nobels. Op het gelijkvloers is er de high end Graanmarkt 13 store met mode van toonaangevende designers en opmerkelijke design- en interieurobjecten. De galerie op de eerste verdieping toont op regelmatige basis nieuw werk van jong modetalent en interessante binnen- en buitenlandse kunstenaars. De bovenste twee verdiepingen huisvesten 'The Apartment', een luxueuze verblijfplaats in het hart van Antwerpen. Het geheel is een architecturale parel, van de hand van Vincent Van Duysen.

Graanmarkt 13 is een project van Ilse Cornelissen en Tim Van Geloven. Naast architect Vincent Van Duysen, schaarden ook Base Design, scenograaf en art director Bob Verhelst en kok Seppe Nobels zich achter het project.

Graanmarkt 13
2000 Antwerpen
T +32 3 337 79 93

 

Voor meer informatie of interviewaanvragen kan u contact opnemen met
lies@vonyellow.be
+32 498 57 84 03

Portret
Portret
Summer Is Full Of Hope
Summer Is Full Of Hope
Summer Is Full Of Hope
Summer Is Full Of Hope
Summer Is Full Of Hope
Summer Is Full Of Hope
Summer Is Full Of Hope