Luxe eyewear label Linda Farrow shoot bijzondere campagnebeelden met Belgisch team

fotografie door Frederik Vercruysse, art direction door Uber & Kosher, productie door Initials LA

Dinsdag 20 mei 2014 — Het internationaal gerenommeerde eyewear merk Linda Farrow kiest voor haar lente- en zomercampagne voor een 100% Belgisch team. Fotograaf Frederik Vercruysse en art direction studio Uber & Kosher onthullen de gelijkenis van individuele ontwerpen door architectuur en high end eyewear op een zuivere en conceptuele manier samen te brengen. Ze kozen daarbij onder meer voor Belgische ontwerpen van Dries Van Noten en Kris Van Assche.

Linda Farrow heeft een lange traditie van innovatie en staat bekend om haar samenwerkingen met de absolute topontwerpers van deze wereld. Frederik Vercruysse en Uber & Kosher delen dan weer een gevoel voor compositie en hebben een gelijkaardig fotografisch oog. Samen selecteerden zij verschillende stuks uit de Linda Farrow collectie, waaronder ontwerpen van de Belgische ontwerpers Dries Van Noten en Kris Van Assche, en van de Amerikaanse modeontwerper Phillip Lim. Allemaal designs met een licht architecturaal karakter.

Frederik Vercruysse en Uber & Kosher creëerden perfect gestileerde en mooi afgelijnde decors waarin de Linda Farrow styles mooi tot hun recht komen. Door te werken met zorgvuldig uitgekozen constructiematerialen zoals marmer, koper en beton, verenigen deze stillevens architectuur met eyewear, terwijl ze subtiel de aandacht vestigen op de ingetogen mannelijkheid van de ontwerpen.

Het resultaat zijn enigszins abstracte, minimalistische en bijna surrealistische beelden. Typisch Belgisch, zou je kunnen zeggen en een perfectie combinatie van de werelden van de fotograaf en art director.

______________________________________________________________________________________

FREDERIK VERCRUYSSE is een Belgische fotograaf met ervaring in architectuur-, stilleven-, design- en modefotografie. Hij omschrijft zijn werken als stillevens in de ruime zin van het woord. Zijn doel is om het onderwerp te fotograferen in zijn puurste vorm, soms realistisch, vaak minimalistisch. Hij werkte al voor tijdschriften als Wallpaper, Architectural Digest Germany, A Magazine, Dwell, Case Da Abitare en Elle Decoration.

Frederik Vercruysse wordt vertegenwoordigd door Initials LA, een fotoagentschap en productiehuis in Antwerpen.

UBER & KOSHER is een Belgische art direction studio opgericht in 2002 door grafisch ontwerpers Deborah Bloemen en Martijn Vogelaers. Ze beheersen een breed scala aan disciplines, waaronder artwork, art direction en creative consulting voor de mode-, muziek-, kunst- en filmindustrie. Hun belangrijkste focus ligt op het creëren van conceptuele beelden en artistieke ontwerpen.

LINDA FARROW is een high end eyewear label opgericht in 1970 door modeontwerpster Linda Farrow. Zij was een van de eersten om eyewear te benaderen als mode, en ontwierp collectie na cutting edge collectie. Vandaag staat het merk bekend om haar samenwerkingen met veel van 's werelds meest opwindende ontwerpers, haar traditie van grenzeloze innovatie en een ongekend scala aan high end zonnebrillen.

3.1 Phillip Lim
3.1 Phillip Lim - Navy acetate frame teamed up with a grey-orange gradient lens
3.1 Phillip Lim - Navy acetate frame teamed with a blue stripe mirror lens
Dries Van Noten - Silver and grey horn acetate frame teamed with a solid green lens
Kris Van Assche - Rubberised orange acetate frame teamed with a grey gradient lens
Linda Farrow - Packaging
Linda Farrow - Rose gold and mocha snakeskin frame teamed with a rose gold lens
Linda Farrow - Yellow gold and ash snakeskin frame teamed with gold plated lens