Journuit lanceert eerste collectie in September

Journuit lanceert eerste collectie in September

"Het status quo voorbij om jouw droomsofa te creëren"

Donderdag 22 september 2016 — Journuit werd opgericht vanuit het geloof dat je interieur een reflectie moet zijn van het leven dat je wil leiden, maar dat je ‘soulmate’ meubels vinden een echte uitdaging is. Neem nu zetels, bijvoorbeeld: het is niet gemakkelijk om er eentje te vinden die comfortabel, mooi én betaalbaar is, en tegelijk ook nog eens uniek aan jouw persoonlijke smaak. De oprichters van Journuit, Stephanie Duval en Nele Pieters, geloofden dat het mogelijk was om zo’n sofa’s te creëren. In september lanceren ze hun gloednieuwe meubelmerk.

WAT WE DOEN

We creëren de zetels die iedereen zoekt, en niemand totnogtoe kon vinden. Onze missie is om die sweet spot te bereiken tussen hoge kwaliteit en betaalbaarheid enerzijds, en mooi design en perfect comfort anderzijds. We zijn zelf geen meubelmakers, maar we werken met de crème de la crème in België om onze visie te verfijnen en onze designs te produceren. Als buitenstaanders in de interieurwereld aanvaarden we de status quo die al decennialang regeert niet, en zo komen we tot verrassende resultaten.

HOE WE HET DOEN

We houden onze zetels betaalbaar door ingrijpend te gaan snoeien in onnodige kosten. We huren geen beroemde designers in, we openen geen chique flagship winkels en we zullen nooit dure reclamecampagnes gaan voeren. Al onze tijd en energie investeren we in research en ontwikkeling, om zo de specialist te worden in superkwalitatieve meubels die er goed uitzien, nog beter zitten en volledig in België gemaakt worden.

WAAR JE JOURNUIT KAN KOPEN

We verkopen onze sofa’s dus enkel online, in onze eigen webshop www.journuit.be. Daar kan je alles terugvinden over elk klein detail van onze ontwerpen: van de verschillende modellen tot de keuze in materialen. Je kan er bovendien ook zelf je droomsofa samenstellen in ons ‘atelier’, door onze ontwerpen uit te voeren in jouw selectie stoffen of leders, met jouw favoriete pootjes en details.

Prijzen: vanaf 990 euro voor een 2-zit.

WAAR JE JOURNUIT KAN UITTESTEN

Zelfs met betaalbare prijzen blijven zetels een investering voor je interieur. We begrijpen dus volledig dat je ze liefst eerst eens voelt en uitprobeert voor je er eentje online bestelt. Daarom werken we samen met enkele toffe locaties in België waar onze drie verschillende modellen werden verwerkt in het interieur, waar je deze naar hartenlust kan gaan proberen en in onze stalenboeken kan neuzen.

Voorlopig kan je onze eerste collectie ontdekken in lunchbar Cantine in Vilvoorde, en binnenkort kan je ze ook bewonderen in het übercoole co-working concept Fosbury & Sons dat dit najaar de deuren opent in Antwerpen. Uiteraard kan je ook tot zes gratis stofstalen bestellen via onze webshop, om de materialen te bekijken in je eigen interieur.

ONZE EERSTE COLLECTIE

Voor onze eerste collectie ontwierpen we drie verschillende modellen. Ze zijn alle drie verkrijgbaar in onze selectie van bijna 100 verschillende stoffen en leders, en in duizenden verschillende mogelijke opstellingen: van twee- en drie-zit tot hoekbanken en love seats (onze favoriet!)

Pillow Talk

‘Pillow Talk’ is een van onze favoriete old-school romantische komedies uit Hollywood. De titel verwijst naar de intieme conversatie die – meestal in bed – tussen twee geliefden gevoerd wordt. Het was onze inspiratiebron om een zetel te creëren die zich even goed leent tot romantische momenten, dankzij een erg zachte en wollige look & feel.

De Pillow Talk is opgebouwd uit talloze kussens, die aan weerszijden gestoffeerd zijn. Je kan kiezen om je droomzetel helemaal uit één stof te laten optrekken, of je kan zelf een combinatie van twee kleuren of verschillende texturen kiezen. Alle kussens zijn omkeerbaar, waardoor je sofa dus twee totaal verschillende looks kan hebben!

Utilitarian

We zijn grote fan van industrieel geïnspireerde interieurs, maar niet bereid om daarom in te boeten aan comfort. We gingen dus de uitdaging aan om een zetel te ontwerpen die er stoer en robuust uitziet, maar tegelijk ook heel goed zit en gezellig is. Het resultaat van deze oefening is de Utilitarian, herkenbaar aan het buisframe aan weerszijden van de bank.

Deze zetel biedt verder ook een iets ‘rechter’ zitcomfort, doordat de bank niet even diep is als een loungezetel, en bovendien optimale steun geeft in de rug. Zonder sierkussens, en afhankelijk van de gekozen stof of ledersoort, kan de Utilitarian er erg strak uitzien. Wie de zetel toch liever wat aankleedt, kan zich helemaal laten gaan met sierkussens in dezelfde of contrasterende stoffen en materialen.

Cosy Island

Droom jij er ook soms van om een hele dag niet uit je sofa te komen? Met die fantasie in het achterhoofd ontwierpen we de ultieme gezelligheidszetel: onze Cosy Island. Lekker diep, met heerlijk zachte kussens en armsteunen die uitnodigen om gezellig tegen te loungen. En om helemaal het ‘eilandgevoel’ te creëren, zorgden we ook voor een versie met een ingewerkte tafel, waardoor je je favoriete hapjes en boeken altijd bij de hand kan houden!

De Cosy Island is er in een versie voor werkelijk élk mogelijk interieur. Kies zelf of je je zetel liefst ziet als een dormeuse, of je een ingebouwde salontafel wenst, of aan welke zijde je je chaise longue wenst. Er zijn heel wat opties om te overlopen, maar je moeite wordt dan ook beloond met een super persoonlijke zetel waarin je gegarandeerd heel wat mooie momenten zal meemaken!

WIE WIJ ZIJN

Nele Pieters groeide op in de interieurzaak van haar ouders. Ze studeerde af als Handelsingenieur en ging eerst aan de slag in het marketingdepartement van een grote multinational, waarna ze een tijdlang als consultant werkte. Ze kon echter haar roots niet langer negeren, en besloot om Interieurontwerp in avondschool bij te studeren.

Stephanie Duval begon ooit als freelance journalist, en bouwde haar kennis van en appreciatie voor goed design op door talloze ontwerpers en ondernemers te interviewen voor verschillende print magazines. Ze evolueerde doorheen de jaren tot 360° storyteller en consultant voor lifestylemerken. Wanneer Nele en Stephanie elkaars gelijke overtuigingen ontdekten, besloten ze daad bij woord te voegen en zelf het verschil te maken met hun eigen merk.

Contacteer lies@vonyellow.be voor meer informatie, beelden of interviewaanvragen, of om een Journuit item uit te lenen voor je shoot.
 

Cosy Island © Gilles Draps
Cosy Island © Gilles Draps
Cosy Island © Gilles Draps
Cosy Island © Gilles Draps
Cosy Island © Gilles Draps
Cosy Island © Gilles Draps
Cosy Island © Gilles Draps
Utilitarian © Gilles Draps
Utilitarian © Gilles Draps
Utilitarian © Gilles Draps
Utilitarian © Gilles Draps
Pillow Talk © Gilles Draps
Pillow Talk © Gilles Draps
Pillow Talk / Love Seat © Gilles Draps
Pillow Talk / Love Seat © Gilles Draps
Pillow Talk / Love Seat © Gilles Draps
Portrait © Gilles Draps
Portrait © Gilles Draps