Nieuw bij Graanmarkt 13 I Und Gretel

Nieuw bij Graanmarkt 13 I Und Gretel

A fashion heart with an organic soul

Dinsdag 25 april 2017 — Tijdens hun zoektocht naar bijzondere ontwerpers en boeiende verhalen kwam het Berlijnse Und Gretel op het pad van Graanmarkt 13 oprichters Tim en Ilse. Na jaren ervaring als succesvol make-up artist in de modescene van Berlijn en daarbuiten, besliste Und Gretel founder Christina Roth haar eigen cosmetica merk te lanceren. 100% natuurlijke producten, zonder in te boeten aan high-end fashion gehalte. Und Gretel is vanaf 27 april te verkrijgen bij Graanmarkt 13.

___________________________________________________________________________________________________________

UND GRETEL - LOVE FROM BERLIN

Christina Roth werd geïnspireerd door haar carrière als make-up artist voor zowel Berlijnse als internationale modemagazines, merken en celebrities (Vogue, I-D magazine, InStyle, Lala Berlin, Julie Delpy). Haar ervaring leerde haar dat de beauty-industrie verdeeld is in twee categorieën: mooie mode kleuren met controversiële ingrediënten zoals kunstmatige conserveringsmiddelen of natuurlijke cosmetica met een gebrek aan sexy, opvallende tinten en verfijnde formules.

Overtuigd dat dit beter kon, heeft Christina de handen in elkaar geslagen met marketing professional Stephanie Dettmann. Samen hebben ze één 'simpel' doel: prachtige kleuren en luxueuze formules creëeren op basis van de zuivere en verfijnde ingrediënten die de natuur te bieden heeft. Geen bewaarmiddelen, geen giftige stoffen, geen compromissen.

A FASHION HEART WITH AN ORGANIC SOUL

Christina gelooft erin dat wat we op onze huid smeren net zo belangrijk is als hoe het eruit ziet.

“Natuurlijke schoonheid gaat niet over opoffering of compromissen sluiten. Het is een manier om jezelf en je omgeving te verzorgen met respect en zachtaardigheid." - Christina Roth

Daarom selecteerde ze enkel de beste natuurlijke ingrediënten die ethisch en duurzaam worden geteeld en in harmonie zijn met het milieu. Van avocado olie tot kamille extracten en water gedestilleerd uit de Scharlei plant, Und Gretel's gecertificeerde ingrediënten ontlenen hun voedende, genezende en gebalanceerde eigenschappen puur aan de natuur.

Hun inspiratie halen ze uit de zonsopgang, de eerste groene lente blaadjes, een roze hemel maar evengoed uit haute-couture en de avant-garde edge die de Berlijnse stijl zo definieert. Und Gretel ontwikkelt de tinten even organisch als hun formules dat zijn: Christina baseert zich op looks die ze zelf creëert voor shoots.

Und Gretel's debuut collectie van mooie, draagbare basics afgewisseld met uitgesproken, eigentijdse kleuren is een reflectie van wat Christina en Stephanie zien op de fashion runway en op het straatbeeld van Berlijn. Maar het belangrijkste van allemaal: ze zijn ervan overtuigd dat de natuur op zich al de mooiste kleuren ontwikkelt die er mogelijks bestaan. 

Elk Und Gretel product werd gecreëerd, verfijnd en geperfectioneerd met behulp van hun jarenlange ervaring in de beauty-industrie en werd getest op modellen, vrienden en familie – nooit op dieren.

De persoonlijke favorieten van Graanmarkt 13 oprichtster Ilse:

  • LIETH Foundation Porcelain Beige. Een frisse foundation die een mooie glow geeft aan het gelaat. Ingrediënten zijn o.a. hydraterende rozenbottel- en avocado olieën en kalmerende kamille extracten.
  • TUNKAL Concealer Light Beige. Het geheim om er helemaal uitgerust uit te zien. Door toevoeging van kamille worden de puffy ogen verzacht en de gevoelige of geïrriteerde huid verkalmd.
  • ILGE Translucent Powder Clear. Een licht transparant poeder dat past bij elke huidskleur. Bevat geen pigmenten.

De volledige Und Gretel lijn is vanaf 27 april 2017 te verkrijgen bij Graanmarkt 13.

___________________________________________________________________________________________________________

Contacteer sayrade@vonyellow.be voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen.

Und Gretel Look - Boyish Brows
Und Gretel look - Soft Liner
Und Gretel look - Pure Metals
Und Gretel look - Graphic Liner
Und Gretel - Portret Christina and Stephanie
Und Gretel - TAGAROT - €40
Und Gretel - SUNNE Bero - €80
Und Gretel - WINT Chestnut - €34
Und Gretel - SPRUSSE - Taupe - €25
Und Gretel - TUNKAL Light Beige - €39
Und Gretel - Lieth Summer - €49,50
Und Gretel - LUK - €35
Und Gretel - KNUTZEN Matte Apricot - €35
Und Gretel - ILGE - €43,50
Und Gretel - HOLT Auburn - €18,50
Und Gretel - Lieth Summer - €49,50
Und Gretel - TAGAROT - €40
Und Gretel - IMBE - €30
Sayrade Vandermeersch vonyellow