Nieuw interieurplatform Roomin lanceert ervaringsappartement in Antwerpen

Nieuw interieurplatform Roomin lanceert ervaringsappartement in Antwerpen

Friday, March 18, 2016 — Roomin is een gloednieuw online platform dat dé referentie wil worden op gebied van interieurinspiratie. Maar roomin gaat verder dan louter inspiratie: het bezorgt de bezoeker ook alle informatie die hij nodig heeft om zelf zijn droomhuis in te richten. Twee keer per jaar haalt Roomin de inspiratie ook offline met een nieuw ingericht 'ervaringsappartement' en een nieuw programma, telkens in een andere stad en met een andere interieurarchitect. De eerste editie vindt plaats in Antwerpen, op de eerste verdieping van hot spot St.Vincents. En dat vanaf vrijdag 1 april tot en met zondag 19 juni 2016. Meer informatie ivm de openingsuren, het workshop programma en inschrijvingen, vind je terug op Roomin.be.

ROOMIN.BE

Het visuele plezier van te browsen door Pinterest, gelinkt aan de inspirerende storytelling van je favoriete blogs en magazines, aangevuld door het behulpzame advies zoals dat van interieurzaken en de 24/7 toegankelijkheid  van een online shop. Roomin.be combineert het beste van al deze werelden in één informatieve, inspirerende en handige online tool.

Je hoeft niet eindeloos door massa's lelijke of saaie beelden te scrollen, want elke foto werd met de grootste zorg gemaakt en geselecteerd door een team van Roomin 'insiders'. Log jezelf in en begin simpelweg je favoriete foto's te liken om ze aan je persoonlijke moodboard toe te voegen - 'your room' - en ze terug te vinden telkens wanneer je inspiratie nodig hebt.

De inhoud is niet alleen visueel inspirerend, maar ook informatief. Alle beelden op het platform worden vergezeld van het verhaal dat erachter schuilt, en worden gelinkt aan specifieke producten, merken en mensen, zodat bezoekers weten wat te doen of wie te contacteren om de inspiratie op hun eigen thuis toe te passen.

 

“"Roomin is een one-stop destination voor interieurinspiratie. Ontdek de verhalen achter prachtige woningen, creatieve merken en getalenteerde mensen, online op Roomin.be en offline in onze tijdelijke ervaringsappartementen. We reiken je alle tools aan die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan met de inspiratie, zodat je een beter en mooier leven voor jezelf kan ontwerpen." - ROOMIN oprichters Stephanie Duval en Nele PietersROOMIN ANTWERPEN

We halen de inspiratie ook offline. Twee keer per jaar verhuist Roomin naar een andere stad, waar het zich een thuis maakt in een nieuwe woonst. De eerste editie van deze tijdelijke ervaringen vindt plaats in Antwerpen, in het appartement op de eerste verdieping boven hot spot St. Vincents, Kleine Markt 13, 2000 Antwerpen.

Roomin laat telkens een andere interieurarchitect los op deze tijdelijke woonsten, en in Antwerpen is het de beurt aan Sofie Vertongen. Elke donderdag tot en met zondag van 1 april tot 19 juni, zijn bezoekers welkom bij Roomin om er in onze woonkamer uit te blazen, door de kasten van de keuken te snuffelen, het bed in onze slaapkamer uit te testen of eenvoudigweg inspiratie op te doen in het ganse appartement. Alles wat je er tegenkomt is te koop: ofwel rechtstreeks in het appartement, ofwel via een bestelling op maat.

Toch is Roomin zeker geen pop-up shop, we noemen het liever een tijdelijke ervaring. Schrijf je in voor een van onze zondagsessies 'woonkameryoga', of doe mee aan een van de inspirerende workshops op donderdagavond. Elk event werd in elkaar gestoken om je nog meer te inspireren het beste uit je leven en je thuis te halen!
 

WANNEER
Elke donderdag tot en met zondag vanaf 1 april tot 19 juni 2016

WAAR
St.Vincents
Kleine Markt 13
2000 Antwerpen

______________________________________________________________________________________
 

PUBLIEK PROGRAMMA
Reserveer een plekje in een van de workshops door te mailen naar join.us@roomin.be!


Zondag 10/04 - Living room yoga session, 9am - 11am
Donderdag 14/04 - Boho Night In, 7pm - 10pm
Donderdag 21/04 - Workshop 'Colour, the Wootay way', 7pm - 10pm
Zonday 24/04 - Living room yoga session, 9am - 11am
Zondag 15/05 - Living room yoga session, 9am - 11am
Donderdag 26/05 - Inspiration session 'The Good Life', 7pm - 10pm
Zondag 29/05 - Living room yoga session, 9am - 11am
Donderdag 02/06 - Inspiration session 'Sleeping Better', 7pm - 10pm
Donderdag 09/06 - Inspiration session 'Greenterior', 7pm - 10pm
Zondag 12/06 - Living room yoga session, 9am - 11am
Woensdag 15/06 - Inspiration session 'Setting the Mood', 7pm - 10pm

___________________________________________________________________________________

WORKSHOPS EN EVENTS
tenzij anders vermeld worden alle workshops gegeven in het NL

Living Room Yoga Sessions

We zoeken allemaal naar meer balans in ons leven, en realiseren ons dat alles valt of staat met de gezondheid van ons lichaam en onze geest. Roomin organiseert vijf sessies 'woonkameryoga': een snelle en gemakkelijke workshop die bewijst dat je geen zeeën van tijd of duur fitnessabonnement nodig hebt om te genieten van de voordelen van yoga.

9am - 10am: Yoga session door Yoga Pili
10am - 11am: power breakfast door Alpro

Boho Night In

Laat je inspireren door onze thema-avond rond bohemien lifestyle... Ontwerpster Aline Walther deelt haar boho inspiraties voor leisure wear label Pluto On The Moon terwijl Ann Van Loon van Jemamuse haar wall weaving technieken demonstreert. Online start-up Bloomon toont hoe je met wilde bloemen kan decoreren, en Sofie Vertongen demonstreert hoe je groen in huis kan halen met air plants. Shop je favoriete producten, en laat je inner wild child los!

'Boho lifestyle' inspiration talk door Aline Walther van Pluto On The Moon
'Wall weaving' demonstratie door Ann Van Loon
'Wild flower' workshop door Bloomon
'Phyt' workshop door Sofie Vertongen


Inspiration session 'Colour, the Wootay way'

We denken dat we alles over kleur weten, maar is dat ook zo? Soms heb je een frisse, out-of-the-box blik nodig om nieuwe combinaties en mogelijkheden te herkennen, te ontdekken wat we nu écht leuk vinden en wat zou passen bij onze eigen thuis en persoonlijkheid. Karina Soors en Vincent Dedeurwaerdere van Studio Woot Woot zijn experten op gebied van kleur, en helpen je mee je grenzen verleggen tijdens deze inspiratiesessie.

Inspiration session en kleurrijke snacks


Inspiration session 'The Good Life'

Liefst willen we dat onze kinderen kunnen opgroeien in een gezonde wereld, dat we allemaal een 'goed' leven kunnen leiden. Maar wat betekent 'goed'? En moeten we daar dan iets voor opgeven? Om te bewijzen dat dat niet hoeft, geven Annelien Boens en Tom Duhoux van Ecolifestyle.be een inspirerende talk. Nederlands cosmeticamerk Marie-Stella-Maris legt daarna uit hoe het 'goede' ook gewoon mooi verpakt en lekker geurend kan zijn.

'Good food' inspiration talk door Bunny Side Up
'Good lifestyle' inspiration talk door Ecolifestyle.be
'Good products' inspiration talk door Marie-Stella-Maris
 

Inspiration session 'Setting the Mood'

Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom boetiekhotels aanvoelen als een ander universum, waar alles mooi, gezellig en relax aanvoelt? De truc is om verder te kijken dan enkel het mooie interieur, en de kleine details te herkennen waarmee je een sfeer kan zetten. Tijdens onze inspiratiesessie leer je hoe je met aromatherapie en de juiste verlichting een wereld van verschil kan maken.

'Aromatherapie' inspiration talk
'Sfeerverlichting' inspiration talk

 

Inspiration session 'Sleeping Better'

Om al onze doelen te bereiken overdag, moeten we 's nachts ons lichaam en geest weer kunnen opladen. Voor alle nachtraven die hun 'uitknop' niet kunnen vinden of 's nachts wakker liggen van hun werk, organiseren we deze inspirerende avond die draait rond 'beter slapen.' Leer van onze experts hoe je in de zen zone geraakt.

'Design je perfecte slaapkamer' inspiration talk
'Tips en tricks om beter te slapen' inspiration talk
Demonstraties aromatherapie, massage en yoga
 

Workshop 'Greenterior'

Meer groen in je leven kan alleen maar leiden tot goede dingen: meer schoonheid, meer zuurstof, meer ontspanning... Magali Elali en Bart Kiggen, auteurs van Greenterior, vertellen over hun passie voor planten en interieur. Leer daarnaast ook nog hoe je met wilde bloemen origineel kan decoreren, en hoe groene smoothies niet enkel gezond maar ook echt lekker kunnen zijn.

'Green smoothies' workshop door Alpro
'Greenterior' inspiration talk door Magali Elali en Bart Kiggen
'Decoreren met wilde bloemen' demonstratie door Bloomon

___________________________________________________________________________________

OVER ROOMIN

Roomin is een gloednieuw online inspiratieplatform dat de referentie wil worden op gebied van interieurinspiratie; de directory van mensen, plekken, producten en merken binnen de wereld van deco en design; en de place-to-be voor opkomend talent om zichzelf te profileren.

Roomin is selectief

Of het nu online of offline gebeurt, Roomin reikt altijd een curated ervaring aan. Ons team van insiders schrijft interessante verhalen en creëert inspirerende beelden, en garandeert altijd de kwaliteit van alles wat er verschijnt. Ze zorgen ervoor dat Roomin, in welke format dan ook, een visueel inspirerende en informatieve bron van inspiratie is.

Roomin is écht

Ja, we dromen allemaal over dat architecturale pareltje van een droomhuis, maar zolang we in de echte wereld leven, willen we ook graag wat échte inspiratie, please thank you very much. Toegankelijkheid en bereikbaarheid hoeven geen synoniemen te zijn voor ongeïnspireerd of onopmerkelijk. Roomin bewijst dat #reallife ook pretty damn cool kan zijn.

______________________________________________________________________________________

Contacteer lies@vonyellow.be voor meer informatie, beeldmateriaal of om een afspraak te maken in het Roomin appartement.