Six Edges FW17 collectie I Emerald

Six Edges FW17 collectie I Emerald

Donderdag 10 augustus 2017 — De FW17 collectie van Six Edges kreeg de naam ‘Emerald’, naar de frisgroene kleur van een smaragd. Ierland, ook wel eens emerald isle genoemd, vormt met zijn groene platteland een belangrijke bron van inspiratie. Dat vertaalt zich in een collectie met luxueuze natuurtinten en subtiele materialen.

___________________________________________________________________________________________________________

DERDE SEIZOEN

De derde collectie van het jonge Belgische merk is een ‘totaalconcept’ geworden, waar mannen terecht kunnen voor een volledige garderobe: van een mantel, tuxedo-broeken tot knitwear.

“Na de vorige twee collecties weten we nu exact welke richting we uit willen. Enkele van onze silhouetten komen elke collectie terug, telkens in een subtiel andere vorm. Mannen kunnen bij ons terecht voor hun hele outfit, voor in eender welk seizoen.”  - Ulrike De Maeseneire, founder Six Edges

KERNKLEUREN

De kleuren van de FW17-collectie reflecteren verscheidene natuursferen: van forest green en blue nights tot red earth en cloudburst.

Deze keer kozen we voornamelijk diepe, luxueuze tinten. Ook ons knitwear-aanbod uit zuiver merinowol evolueert verder. We brengen de Six Edges 'klassiekers', zoals de oversized cardigan en de sjaals, terug - weliswaar met een nieuwe stof, bedrading en fitting. Nieuw is de tussenseizoen-knit, zodat we voor elke weersomstandigheid een item in de collectie hebben.” - Ulrike De Maeseneire

VELVET EN DOUBLE FACE FABRICS

T-shirts en tuxedo-broeken worden afgewerkt met velvet details: een stof die een weelderige toets geeft aan de strakke designs. Verder wordt er voor het eerst gebruik gemaakt van double face fabrics: naadloze stoffen die van de ene kleur in de andere overgaan. Deze materialen werden gebruikt om de éérste mantel en de sweaters van Six Edges te maken. Daarnaast maken - al dan niet kraagloze - hemden vanaf dit seizoen deel uit van de collectie.

De FW17 campagnebeelden zijn van de hand van Belgisch fotograaf Jef Claes, die ook de twee vorige Six Edges campagnes mee vormgaf.

www.sixedges.com
www.shop.sixedges.com

___________________________________________________________________________________________________________

Press Room Six Edges

Login: Six Edges
Paswoord: sixedges

Contacteer sayrade@vonyellow.be voor meer informatie, beeldmateriaal en/of een interview met Ulrike De Maeseneire.

Six Edges - 385 euro
Six Edges - 125 euro
Six Edges - 125 euro
Six Edges - 165 euro
Six Edges - 185 euro
Six Edges - 145 euro
Six Edges - 195 euro
Six Edges - 185 euro
Six Edges - 125 euro
Six Edges - 65 euro
Six Edges - 60 euro
Six Edges - 170 euro
Six Edges - 165 euro
Six Edges - 175 euro
Six Edges - 125 euro
Six Edges - 110 euro
Six Edges - 110 euro
Sayrade Vandermeersch VonYellow