Zuid-Afrikaanse kunstenaar Kurt Pio stelt tentoon bij Graanmarkt 13

Zuid-Afrikaanse kunstenaar Kurt Pio stelt tentoon bij Graanmarkt 13

Een samenwerking tussen Graanmarkt 13 en Lifeisart Gallery

Dinsdag 1 september 2015 — Vanaf 11 september verwelkomen Graanmarkt 13 en Lifeisart Gallery de Zuid-Afrikaanse Kurt Pio. De kunstenaar toont op beide locaties 3 reeksen van zijn recenter werk. De botanische schilderijen waarmee hij bekend werd, de portretreeks 'Boys' die hij nog nooit eerder aan het publiek toonde, en zijn recente reeks 'Diamonds', zeer toepasselijk voor de stad van de diamant, Antwerpen. Pio is een artistieke kameleon die al werd opgepikt door internationale magazines als GQ, Wallpaper, House&Garden en Elle Decoration.

Kurt Pio (°1977) is geboren en getogen in Kaapstad, Zuid-Afrika, waar hij nog steeds woont en werkt. Het land dient als bron van inspiratie voor zijn werk. Zijn Botanicals, geïnspireerd door de lokale flora, werden opgepikt door design magazines als Wallpaper en Elle Decoration.

De portretreeks Boys lijkt ook sterkt gelinkt aan zijn geboorteland en wordt in deze tentoonstelling voor de eerste keer aan het publiek getoond.

Daarnaast tonen zowel Graanmarkt 13 als Life is Art Gallery de reeks Diamonds. Die vertrekt vanuit Pio’s interesse in mineralen en zijn passie voor zijn geboortestad. Diamonds is een experiment met diepte en vorm, abstractie en realisme, licht en schaduw. Zo slaan we de brug tussen hometown Kaapstad en Antwerpen, het wereldcentrum van de diamant.

Praktisch

De expo loopt van zaterdag 12 september tot en met zaterdag 10 oktober in beide galerieën. Zie invite onderaan voor openingsuren.

De werken worden verkocht tijdens de expo.

OVER Kurt Pio

Kurt Pio (°1977) woont en werkt in Kaapstad, Zuid-Afrika. In 2003 studeerde hij af aan de Cape Peninsula University of Technology in de richting interior design. Pio is een artistieke kameleon die al werd opgepikt door internationale magazines als GQ, Wallpaper, House&Garden, Elle Decoration, en Visi. Schilderkunst is zijn voornaamste medium, maar hij  experimenteert hij ook met nieuwe technieken en vormen. Dit voorjaar opende zijn solotentoonstelling "Cape Town" in de prestigieuze nieuwe SMITH Studio gallery in Kaapstad.

OVER Lifeisart Gallery

Lifeisart is een kleine galerie in hartje Antwerpen, gericht op zowel gevestigde als jonge artiesten, nationaal en internationaal. Het staat voor een vernieuwend programma dat van kunst een belevenis maakt eerder dan een bezienswaardigheid of bezit. Eigenaar, Alec Nierinck, is geen onbekende in de Antwerpse horeca-wereld met het gelijknamige restaurant Lifeisart, dat nog steeds aan de overkant van de straat huist en dat zijn dubbele identiteit als gezellige bistro en expositieruimte blijft behouden.

Lifeisart Gallery
Sint Jorispoort 20
2000 Antwerpen
T +32 478 43 68 07

OVER Graanmarkt 13

Graanmarkt 13 is een bijzonder huis, waar elke verdieping een verhaal vertelt. Je kan er kleding kopen, van toonaangevende designers zelfs, maar de plek nodigt uit om net iets verder te komen dan de paskamer. Graanmarkt 13 is vooral een huis met een ziel.

Beneden huist het gerenommeerde restaurant 'Graanmarkt 13' van chef kok Seppe Nobels. Op het gelijkvloers is er de high end Graanmarkt 13 store met mode van toonaangevende designers en opmerkelijke design- en interieurobjecten. De galerie op de eerste verdieping toont op regelmatige basis nieuw werk van jong modetalent en interessante binnen- en buitenlandse kunstenaars. De bovenste twee verdiepingen huisvesten 'The Apartment', een luxueuze verblijfplaats in het hart van Antwerpen. Het geheel is een architecturale parel, van de hand van Vincent Van Duysen.

Graanmarkt 13 is een project van Ilse Cornelissens en Tim Van Geloven. Naast architect Vincent Van Duysen, schaarden ook Base Design, scenograaf en art director Bob Verhelst en chef Seppe Nobels zich achter het project.

Graanmarkt 13
2000 Antwerpen
T +32 3 337 79 93

 

Kurt Pio is in het land vanaf 10 september tot 17 september
Voor meer informatie of interviewaanvragen:

lies@vonyellow.be
+32 498 57 84 03

Botanicals
Botanicals
Boys
Boys
Diamonds
Diamonds
Diamonds